ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 24210 21491
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 39.00€
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι εκπτώσεις δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές τιμές παραμένουν ίδιες
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Το ελάχιστο ποσό παραγγελίας είναι 12€

Τα πάντα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τα πάντα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι πρέπει πάνω από όλα να έχει θαλπωρή! Ο στολισμός, το μενού αλλά και η καλή διάθεση βοηθούν σε αυτό. Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για καλαίσθητο και ζεστό χριστουγεννιάτικο τραπέζι που θα φιλοξενήσει συγγενείς και φίλους.

1. Εορταστική διακόσμηση που κλέβει τις εντυπώσεις

Η διακόσμηση του τραπεζιού μπορεί να είναι από απλή μίνιμαλ έως άκρως εντυπωσιακή ανάλογα με τα γούστα. Σε κάθε περίπτωση πάντως οφείλει να χαρακτηρίζεται από καλαισθησία και να έχει αρμονία χρωμάτων και υφών. Διάλεξε τη θεματική σου και τα χρώματα που θα επικρατούν έτσι ώστε να κινηθείς σε αντίστοιχη παλέτα χρωμάτων.

Το φως των κεριών, μερικά ρόδια, γκι κι άλλα εορταστικά στολίδια μπορούν να προσθέσουν θαλπωρή και χρώμα κάνοντας το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ξεχωριστό, ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στην υπερβολή.

Τέλος, βάλε τα αιθέρια έλαια στην ατμόσφαιρα για να απομακρύνεις τη σωματική και πνευματική κόπωση και να βελτιώσεις την διάθεση όλων.

2. Η χωροταξία και το στήσιμο του τραπεζιού

Φρόντισε ώστε κάθε καλεσμένος να έχει χώρο στο τραπέζι για να μπορέσει να απολαύσει το φαγητό και την παρέα. Αν η διακόσμηση του τραπεζιού καταλαμβάνει το μεγαλύτερο χώρο του τραπεζιού δεν θα υπάρξει θέση για πιατέλες και μπολ. Γι΄αυτό προσπάθησε να μη το παρακάνεις με τα στολίδια και τα μεγάλα σε μέγεθος σερβίτσια.

Αναφορικά με το στήσιμο του τραπεζιού, υπάρχουν βασικοί κανόνες που ακολουθούμε. Τα πιρούνια τοποθετούνται από την αριστερή πλευρά του πιάτου και το κουτάλι και μαχαίρια στη δεξιά πλευρά, με την αιχμηρή πλευρά προς το μέσα μέρος και πάντα με τη σειρά που θα χρησιμοποιηθούν.

Τα μαχαιροπίρουνα ή το κουτάλι του γλυκού βρίσκονται πάντα στην κορυφή του πιάτου. Αριστερά θα τοποθετηθεί το πιατάκι του ψωμιού ενώ δεξιά και περιφερειακά του πιάτου θα μπουν τα ποτήρια του νερού και του κρασιού. Η πετσέτα είθισται να βρίσκεται αριστερά από το πιάτο, ωστόσο, η πιο σύγχρονη πρακτική θέλει την πετσέτα διπλωμένη με ωραίο δέσιμο μέσα στο κέντρο του πιάτου.

3. Μενού για όλα τα γούστα

Η γαλοπούλα ή το χοιρινό για τους πιο παραδοσιακούς είναι οι πρωταγωνιστές του ελληνικού Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Ωστόσο, καλό είναι σε ένα γιορτινό τραπέζι να υπάρχουν επιλογές που καλύπτουν τις απαιτήσεις κάθε καλεσμένου. Φρόντισε να υπάρχει ποικιλία ορεκτικών, συνοδευτικών και επιλογών σαλάτας για να καλύπτονται όλα τα γούστα.

Οι συνηθισμένες λύσεις γαρνιτούρας περιλαμβάνουν υδατάνθρακες, όπως πατάτες φούρνου, ζυμαρικά και ριζότο αλλά μια καλή υγιεινή λύση είναι και τα βραστά λαχανικά.

Μια ωραία πρόταση είναι επίσης η προετοιμασία ενός πλατό με τυριά, καναπεδάκια και μεζεδάκια που θα συνοδεύσουν το απεριτίφ και θα κρατήσουν τους καλεσμένους σου απασχολημένους μέχρι το σερβίρισμα του φαγητού. Ως προς το απεριτίφ, οι επιλογές στο είναι πολλές, από έναν ωραίο αφρώδη οίνο, fruit punch, κοκτέιλ, μέχρι και ζεστό κρασί των Χριστουγέννων. Όλοι θα τα εκτιμήσουν.

4. Το επιδόρπιο του γιορτινού τραπεζιού

Το γλυκό έχει εξέχουσα θέση σε κάθε μενού, πόσο μάλλον του γιορτινού. Από τα επιδόρπια που θα προσφερθούν δε μπορούν να λείπουν τα γλυκά των Χριστουγέννων, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες και κορμός που έχουν την τιμητική τους, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως δε μπορεί να προσφερθεί ένα γλυκό που θα ολοκληρώσει γευστικά το μενού σου. Εναλλακτικά, μπορείς να εντάξεις στις επιλογές του επιδορπίου φρούτα, καφέ ή λικέρ για όσους δεν είναι λάτρεις των γλυκών.

Καλές γιορτές!
δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη
αξιοπιστια παραδοσης
τηλεφωνικη εξυπηρετηση
30 χρονια κοντα σας
Δωρεαν αποστολη απο 39.00€
Εγγραφή στο newsletter του Z-Pharm

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του z-pharm.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο [email protected]. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Be Zen με τα καλύτερα άρθρα υγείας και ευεξίας

Νομίζεις ότι δεν χρειάζεσαι booster ομορφιάς για το πρόσωπό σου;
12 April 2024
Booster: Το νέο it προϊόν στη ρουτίνα ομορφιάς που είναι σίγουρο πως το χρειάζεσαι, όσο νέα ή μεγαλύτερη κι αν είσαι.
Περισσότερα
6 καθημερινές συνήθειες που χαρίζουν νεανική όψη
12 April 2024
Το πέρασμα  του χρόνου είναι αναπόφευκτο, υπάρχουν όμως μερικές καθημερινές συνήθειες που πραγματικά σου προσφέρουν νεαν …
Περισσότερα
Φτιάξε αρωματικό νερό και πέτυχε ενυδάτωση εκ των έσω!
12 April 2024
Η κλινική διαιτολόγος- διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου, μας ετοίμασε μερικές ιδέες για αρωματικά νερά, τα οποία μπορείς …
Περισσότερα