Τι είναι το μουρουνέλαιο και πώς ωφελεί το σώμα σου;

Τι είναι το μουρουνέλαιο και πώς ωφελεί το σώμα σου;
Το μουρουνέλαιο είναι το λάδι που προέρχεται από το συκώτι της μουρούνας, είδος του ψαριού οξύρρυγχος και είναι πολύ θρεπτικό, ενώ χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση μίας πληθώρας παθήσεων.

Το μουρουνέλαιο περιέχει Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία αποτρέπουν την εύκολη πήξη του αίματος. Επίσης, τα Ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να μειώσουν τον πόνο και το οίδημα, ενώ κάποιοι άνθρωποι τοποθετούν το μουρουνέλαιο επάνω στο δέρμα τους για να επιταχύνουν την επούλωση των πληγών.

Όταν το μουρουνέλαιο λαμβάνεται στη σωστή δοσολογία από το στόμα, μπορεί να βοηθήσει ενάντια σε πολλές παθήσεις το σώματος.

Το μουρουνέλαιο είναι πιθανότατα αποτελεσματικό:

-Στη μείωση των λιπαρών οξέων του αίματος που ονομάζονται τριγλυκερίδια και ευθύνονται για την φραγή των αρτηριών. Όταν πίνεις μουρουνέλαιο μπορείς να μειώσεις τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα σου κατά 20% με 50%, ιδιαίτερα αν αυτά είναι υψηλά.
-Στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
-Στην αντιμετώπιση των νεφροπαθειών σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2.

Ενώ υπάρχουν και κάποια ανεπαρκή στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του μουρουνελαίου στα παρακάτω:

-Κατάθλιψη. Έχουν γίνει κάποιες μελέτες που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που έπιναν μουρουνέλαιο παρουσίαζαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης σε σύγκριση με όσους δεν το έπιναν.
-Ακανόνιστοι καρδιακοί παλμοί σε άτομα με καρδιακή νόσο. Υπάρχουν κάποιες μικρές ενδείξεις ότι το μουρουνέλαιο μπορεί να βοηθήσει σε συγκεκριμένους τύπους ακανόνιστων καρδιακών παλμών.
-Μολύνσεις των αυτιών σε μικρά παιδιά. Προκαταρκτική έρευνα που έχει γίνει αποδεικνύει ότι η λήψη του μουρουνελαίου σε συνδυασμό με κάποια πολυβιταμίνη που περιέχει σελήνιο μπορεί να αποτρέψει ή και να μειώσει τον αριθμό των μολύνσεων των αυτιών σε μικρά παιδιά.
-Καρδιακή νόσος.
-Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος.
-Γλαύκωμα.

Ωστόσο, χρειάζεται να διεξαχθούν περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα που έχει το μουρουνέλαιο και σε άλλες παθήσεις.
Πόση βιταμίνη D πρέπει να λαμβάνεις για καλή υγεία; Επόμενο Post
αξιοπιστία παράδοσης
τηλεφωνική εξυπηρέτηση
30 χρόνια κοντά σας
Δωρεάν αποστολή από 35€
Newsletter

Κάντε την εγγραφή σας στο newsletter μας! Θα σας στέλνουμε μόνο ενδιαφέροντα νέα και προσφορές!

Εγγραφή στο newsletter του Z-Pharm

To Z-pharm θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για όλους τους τρόπους που θα θέλατε να μάθετε νέα μας:

Διαγωνισμοί Z-Pharm

Δες τους διαγωνισμούς που τρέχουν και κέρδισε!

ευ ζην - Z-Pharm Blog

Be Zen με τα καλύτερα άρθρα υγείας και ευεξίας

Τι είναι το μουρουνέλαιο και πώς ωφελεί το σώμα σου;

08 Oct 2020
Όταν το μουρουνέλαιο λαμβάνεται στη σωστή δοσολογία από το στόμα, μπορεί να βοηθήσει ενάντια σε πολλ …

Πες «αντίο» στα κιλά των διακοπών με αυτό το detox ρόφημα

30 Sep 2020
Αυτός ο DIY detox χυμός είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Z-Pharm Eshop και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

© 2021 Z-Pharm.gr | Κατασκευή & προώθηση ιστοσελίδας Advisable.gr